• %100 Mobile Uyumluluk!

    %100 Mobile Uyumluluk!

    e-jett 8 ile web siteniz tüm cihazlara uyumlu... Hemen e-jett v8'e terfi edin! 1 ay denemesi bedava!

  • Arama motorlarında başarı bir şans mıdır?

    Arama motorlarında başarı bir şans mıdır?

    google'da reklam vermeden 1.,2.,3. sırada bulunan müşterilerimizin rakiplerinden özür dileriz! :)

  • e-jett-8 Kişisel web sitesi 79 USD\x27den başlayan fiyatlarla!

    e-jett-8 Kişisel web sitesi 79 USD'den başlayan fiyatlarla!

    Üstelik sınırsız web alanı ve 1 GB'lık size özel e-posta adresiniz ile...

  • e-jett DYNA ile hedefinizi 12\x27den vurmaya hazır olun!

    e-jett DYNA ile hedefinizi 12'den vurmaya hazır olun!

    e-jett dyna 8 ile farkedileceksiniz...

share on facebook  tweet  share on google  print  

e-jett siteniz üzerinden gönderilen e-bülten ve e-postaların gönderim prosedürleri değiştirilmiştir

e-jett » Yardım ve Destek Merkezi » Gelişim raporları » e-jett siteniz üzerinden gönderilen e-bülten ve e-postaların gönderim prosedürleri değiştirilmiştir
e-jett sistem çekirdeği kullanılarak üretilen e-postaların gönderim prosedürlerinde bazı iyileştirilme çalışmaları gerçekleştirilmiş, "e-posta iletildi" doğrulama özelliği ve tekrar gönderim özelliği eklenmiştir. Bu gelişim raporu bilgi amaçlı hazırlanmıştır ve bilgisayarlarınızda veya sitenizde bir ayar değişikliği gerçekleştirmenize gerek yoktur.
e-jett siteniz üzerinden gönderilen e-bülten ve e-postaların gönderim prosedürleri değiştirilmiştir
e-jett sistem çekirdeği kullanılarak üretilen e-postaların gönderim prosedürlerinde bazı iyileştirilme çalışmaları gerçekleştirilmiş, "e-posta iletildi" doğrulama özelliği ve tekrar gönderim özelliği eklenmiştir. Bu gelişim raporu bilgi amaçlı hazırlanmıştır ve bilgisayarlarınızda veya sitenizde bir ayar değişikliği gerçekleştirmenize gerek yoktur.

Web siteniz üzerinden arka planda gönderilen maillerde BASIC, KOBI, PRO paketlerinde e-jett sistem mail adresleri (otomasyon@x), PLUS ve e-ticaret paketlerinde ise "e-bülten - Bülten gönder - Hesap Ayarlarım" sayfasından tanımladığınız e-posta adresleriniz e-posta gönderimi kimlik doğrulaması için kullanılmaktadır. "Bize ulaşın" sayfanız üzerinden gönderilen mailler (tüm e-jett paketleri) veya eğer üyelerinizin e-posta adreslerini doğrulama özelliğini seçili hale getirdiyseniz üyelik doğrulama e-postaları (PLUS, e-ticaret) veya toplu olarak gönderdiğiniz e-bültenleriniz siteniz üzerinden gönderilen e-postalara örnek olarak gösterilebilir.

Web sitelerinizden gönderilen bazı maillerin alıcısına ulaştırılmadığı bilgisi üzerine, teknik ekibimiz bu hesaplar üzerinde bir çalıştırma gerçekleştirmiş ve sorunun hangi durumlarda ve hangi paketlerde yaşandığını tesbit ederek e-jett çekirdeğine "e-jett V8" için hazırlanan "gönderim doğrulama" özelliğine sahip yeni bir e-posta göndericisi protokolünü yüklemişlerdir.

Yeni modülün çalışması sırasında siteniz üzerinde bir değişiklik olmayacak, arka planda mail gönderim protokolü ise "e-posta gönderildi" bilgisi alana kadar;

  1. Eski ayarlarınız ile gönderim gerçekleştirmeye çalışacak (e-jett V7'de bu modül çalışmakta idi)
  2. Eğer ilk adım başarısız olursa klasik e-jett sistem ayarları ile gönderim gerçekleştirmeye çalışacak.
  3. Eğer 2. adımda başarısız olursa, e-postanın görsel stillerini silerek "salt metin" olarak e-jett sistem ayarları ile gönderim gerçekleştirecektir.



Test çalışmaları teknik sonuçları:

e-jett web siteniz üzerinden gönderilen e-postaların bazılarının alıcılarına ulaşmadığı bilgisi üzerine tüm e-jett paketlerini kullanan birer web sitesi seçilerek üzerine o müşterimize ait e-jett tracker uygulaması eklenmiştir. Yapılan testlerde SMTP doğrulamasını e-jett sistem e-postaları kullanan BASIC, KOBI ve PRO paketlerde "e-posta alıcısına teslim edilemedi" durumu yaşanmamıştır.

e-bülten gönderimlerinde ve üyelik doğrulamalarında yaşanan "teslim edilemedi" durumların kaynağının bir kısmında hatalı parola veya giden posta sunucusu (SMTP) tanımı(¹), bazılarında ise RETURN Group mail sunucuları tarafından uygulanan dakika başı kimlik doğrulama adeti (120) veya günlük gönderim limitleri (paket türüne bağlı olarak 500-2500-10000) olduğu gözlemlenmiştir.

e-posta SMTP bilgileri tanımı gerçekleştiren tüm paketlerde yer alan hatalı SMTP adresi veya eksik/hatalı karaktere sahip parola bilgileri otomatik olarak düzelttirilmiştir.
Bir e-postanın gönderilememesi durumunda aynı e-posta farklı adresler üzerinden ardarda 3 kere gönderilerek, bülten tanımlarınızda belirttiğiniz adresin "dakika başı kimlik doğrulama adeti" limitinin dışına çıkarılması sağlanmıştır.

(¹) RETURN Group Mail Sunucuları üzerinden e-posta gönderimleri "Giden sunucum (SMTP) kimlik doğrulaması gerektiriyor." ayarının gerçekleştirilmesi ile gerçekleşebilmektedir.



Ne yapmanız gerekiyor?

Yeni ayarlar web sitenizi çalıştıran e-jett uygulama havuzuna 02 Mart 2014 tarihinde yüklenmiş ve kullanıma alınmıştır. Bilgisayarlarınızda veya sitenizde web bir ayar değişikliği yapmanız gerekmemektedir.


Önerimiz;

Eğer e-bülten kullanıcısı iseniz, ilk gönderiminizi test amaçlı oluşturacağınız az adetli bir bülten grubuna göndererek bülten gönderim özelliğini test edebilirsiniz.


 



Önemli Notlar:

  • Bu gelişim raporu bilgi amaçlı hazırlanmıştır. Müşterilerimizin bir işlem yapması veya ayar değişikliği gerçekleştirmesine gerek yoktur.
  • Bu gelişim raporu sadece e-jett kullanıcıların web servislerini etkilemektedir, hosting müşterilerimizin web sitelerini etkilememektedir.
  • Test çalışmaları esnasında; aynı prosedürleri kullandığı için gönderimi bekletilen e-jett gelişim raporları bugünden itibaren sisteme yüklenmeye başlanacaktır.

 

2.03.2014