• %100 Mobile Uyumluluk!

    %100 Mobile Uyumluluk!

    e-jett 8 ile web siteniz tüm cihazlara uyumlu... Hemen e-jett v8'e terfi edin! 1 ay denemesi bedava!

  • Arama motorlarında başarı bir şans mıdır?

    Arama motorlarında başarı bir şans mıdır?

    google'da reklam vermeden 1.,2.,3. sırada bulunan müşterilerimizin rakiplerinden özür dileriz! :)

  • e-jett-8 Kişisel web sitesi 79 USD\x27den başlayan fiyatlarla!

    e-jett-8 Kişisel web sitesi 79 USD'den başlayan fiyatlarla!

    Üstelik sınırsız web alanı ve 1 GB'lık size özel e-posta adresiniz ile...

  • e-jett DYNA ile hedefinizi 12\x27den vurmaya hazır olun!

    e-jett DYNA ile hedefinizi 12'den vurmaya hazır olun!

    e-jett dyna 8 ile farkedileceksiniz...

share on facebook  tweet  share on google  print  

e-jett 8 ile web sitenizde yeni ufuklar parmaklarınızın ucunda!

e-jett » RETURN Group® » Makalelerimiz » e-jett 8 ile web sitenizde yeni ufuklar parmaklarınızın ucunda!
İnternet yazılım teknolojisi geçtiğimiz zaman içerisinde bilgisayarların, tabletlerin ve akıllı telefonların gelişimine parelel olarak hızını kesmeden sürdürüyor. Artık ziyaretçi profillerini göz önüne alan çoğu web sitesi sahibi, download gerektirmeyen görsel özellikleri tercih ediyor.
e-jett 8 ile web sitenizde yeni ufuklar parmaklarınızın ucunda!
İnternet yazılım teknolojisi geçtiğimiz zaman içerisinde bilgisayarların, tabletlerin ve akıllı telefonların gelişimine parelel olarak hızını kesmeden sürdürüyor. Artık ziyaretçi profillerini göz önüne alan çoğu web sitesi sahibi, download gerektirmeyen görsel özellikleri tercih ediyor.
RETURN Group olarak e-jett dyna hazırlanma aşamasında eski klasik obje desteğimizi korumaya özen gösterirken yeni uygulamalarımızı geliştirirken HTML-5/CSS3 standartlarını baz aldık.

CSS3 (Cascading Style Sheets-3): 13 Haziran 2005'te taslağı ilan edilmesine rağmen, 2011'de genel kullanıma sunulan  CSS3; 2012 yılında "medya", "print" gibi özelliklerin desteklenmesi ile birlikte dünyada mobil cihazları da içine alan yeni bir ufuk açtı.

e-jett'in bir önceki versiyonunda 2012 yılında ana editörümüzde HTML kodlarına direkt ekleme desteğini verdiğimiz CSS3 özelliklerini, geçtiğimiz günlerde 8. versiyon ile beraber hem sitelerin genel şablonunda hem de her türlü "yazı alanı, bar objesi, menü, ..." gibi sitenizi oluşturan bileşenlerde kullanmaya başladınız.

İlk başta e-jett destek kayıtlarındaki taleplerinize bağlı olarak; "e-jett sisteminde kullanılan görsel objelerin stillere dayanan alternatiflerinin geliştirilmesi prosedürü" olarak modelini planladığımı bu çalışmaya "mobil cihaz desteği" özelliklerini de dahil ettik. Hatırlarsanız mobil uyumluluk özelliklerini e-jett-8'e bir "service pack" olarak yüklemek yerine "built-in" ekleme kararımız, e-jett-8'in 6 ay geç çıkmasına neden olmuştu. 12 yıldır kesintisiz geliştirilen bir yazılımda böylesine köklü bir değişim beraberinde tabî olarak çok büyük bir iş gücü gereksinimi oluşturdu.

Örneğin web sitenizi oluşturan ana bileşenlerde e-jett sistemi tarafından oluşturulan parçalarda Flash desteğini sonlandırmamızı ele alalım. Flash objeleri temel bileşenlerden kaldırmamızın arkasındaki en büyük neden Türkiye'deki iPhone ve iPad kullanım yoğunluğudur. Bildiğiniz üzere Apple firması iPhone ve iPad ürünlerinde Flash desteği sunmamaktadır, Adobe ile Apple firmaları arasında bu konuda bir türlü bir anlaşma sağlanamamıştır.

e-jett dikey menülerinden bazı yatay menülere, bar objelerinden başlık ve telif alanlarına, hatta sitelerinizdeki en büyük görsel alan olan dyna-7 (dinamik banner-7)'ye kadar bir çok alan Flash tabanlı idi. 11 yıl boyunca hazırlamış olduğumuz tüm Flash objelerin yerine, CSS ve Javascript olarak yeni alternatiflerini sizler için oluşturduk.

Konu açılmışken, bana gelen bazı e-postalarda çok sayıda eski müşterilerimiz "Flash desteğiniz kalktı mı?" diye soruyorlar. Hemen yanıtlayayım:

RETURN Group'un genel politikası, web siteleri için her zaman kontrolün müşteri kanadında olmasıdır. Bu politikamız değişmedi. Elbette bir müşterimiz sitesinde Flash kullanmak istediğinde kullanabilir. Hatta Flash desteği daha aktif olduğu için eski editörümüzü de kullanmaya devam edebilir. Yeni editörü geliştirmemizin arkasında yatan şey, eski editördeki bir sıkıntıdan ziyade, yeni editörün ekleyeceğimiz özellikleri daha stabil olarak desteklemesidir.

Flash objeler konusu hakkında bültenlerimizde değiştirdiğimiz duyurduğumuz kısım, e-jett'in sayfa içi ve tasarım gövdesinde kullandığı ana bileşenlerdir. Bu objelerin neredeyse tümünün alternatifleri stil olarak sisteme eklenmiştir ve kullanımınıza açılmıştır. Sitelerinizin içerik alanlarına yönelik bir değişiklik söz konusu olmamıştır.

Peki, "e-jett-8'in en önemli özelliği nedir?" diye soracak olursanız, e-jett-8'in şablon dahil hiç bir alanda sınırının olmamasıdır. Özellikle "Web Sitem-8" ana menüsü içine yerleştirdiğimiz "gerçek web siteniz" bir "önizleme" penceresinden daha çok "bak ve değiştir" sistemidir.

"Web Sitem-8" ana menüsü altında gördüğünüz, fare imlecini oynattığınızda rengi değişen her alan "anında güncelle" özelliğine sahiptir.

Daha ötesi, genel kalıp mantığında hazırlanan şablonlar yerine online olarak şablonuzu oluşturduğunuz "Web Sitem-8 / Tasarım" menüsü altında yer alan alt menülerdedir. Kendi arkaplanlarınızı oluşturduğunuz tasarım menülerinden, dyna-8 banner ınızın yerleşimine kadar tümüyle siz karar verebiliyorsunuz. Daha önce sadece standart alınlık ve şablondan değiştirilemez olarak eklenen alınlık alanı da yerini, "alınlık oluştur" menüsüne terk ediyor. Künye oluştur, objeleri birleştir-ayır, site bileşenlerinin alt-üst sıralaması değiştir özelliklerinin tümü web sitenizi yarının sitesi haline getiriyor.

e-jett-8 ile ilgili olarak eklediğimiz özellikleri sizlere bültenlerimizle duyurmaya devam ediyoruz. Bir diğer yandan mevcut sitelerinizi tek tek ele alarak e-jett-8 komutlarını destekleyecek ürün yükseltme çalışmalarını sürdürüyoruz.

Eğer "Web Sitem-8 / Tasarım" menüsü altında yer alan özellikleri değiştirmenize rağmen, sitenizde bir değişiklik olmuyor ise henüz web sitenizin genel ürün yükseltilmesi gerçekleşmemiş demektir. Kullandığınız şablona yeni e-jett komutları eklenerek güncellendiğinde genel duyurulardan bağımsız olarak kişisel bir e-posta ile haber verilecektir.

Bu vesile ile şimdiden yeni web sitenizin hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.

Göker Güler

10.04.2015

HakkımızdaRETURN Group®, web sitenizi rakiplerinizin önüne çıkarmak için kesintisiz AR-GE faaliyetlerine devam eden, ürettiği internet yazılımları ile müşterilerine katma değer sağlayan bir şirketler topluluğudur. En bilindik ürünü e-jett Türkiye, ABD ve Fransa'da satılmakta, e-jett Türkiye'nin ender bilişim ihracatları arasındaki yerini güçlendirmektedir.
Başarılarımız Ürettiği eşsiz teknolojiler sayesinde müşterilerine her zaman rakiplerinden 1 adım önde olmalarını temin eden RETURN Group® 1996-2008 yılları arasında "Türkiye'de ilk" sloganıyla duyurduğu teknolojilerini 2008 yılından itibaren "dünyada ilk ve tek" olarak geliştirmiştir. RETURN Group® yazılımları Türkiye dışında ABD ve Fransa'da yaygın olarak ihraç edilmekte, e-jett ürünleri ise bu ülkeler dışında İngiltere, Çin ve Kanada'ya ihraç edilmektedir.

RETURN Group® 2003-2008 yılları arasında Tübitak Tenoparkında yer almıştır. e-jett ise TTGV tarafından desteklenmiş, TİDEB tarafından teşviğe layık görülmüş bir projedir. Şu anda patenti RETURN Group®'a ait 7 özel teknoloji dünyada sadece RETURN Group® müşterileri tarafından kullanılmaktadır.
MakalelerimizRETURN Group® yöneticilerinin sektördeki 10 yılı aşkın bilgi ve tecrübelerini sizlerle paylaştığı "Makaleler" alanı, web sitenizden daha fazla verim ve kazanç üretebilmeniz için öneriler barındırmaktadır.
ReferanslarımızŞu anda bağlı olduğunuz e-jett-1 ana makinasındaki referanslarımıza veya tüm RETURN Group® referanslarına bu menü vasıtasıyla ulaşabilirsiniz. Eğer herhangi bir hazır web sitesi veya e-ticaret yazılımızı lisanslı kullanıyorsanız ve RETURN Group® sayfasında linkiniz yer almıyor ise, destek ekibimize konuyu ileterek, sitenizin referanslar sayfamıza eklenmesini hızlandırabilirsiniz.
e-jett Referanslarımız (1000+), Tüm RETURN Group® Referanslarımız (TR-ABD) (FR Eksik) (2000+)
Bize ulaşınRETURN Group® müşteri hizmetleriyle temasa geçerek, online olarak teklif alabilir, e-jett kullanımı veya web sitenizle ilgili bilgi almak istediğiniz her konuda bize ulaşabilirsiniz.
www.return.com.trRETURN Group® hakkında daha ayrıntılı Türkçe bilgiyi, RETURN Group® Türkiye - RETURN Bilişim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kurumsal web sitesi www.return.com.tr adresinden temin edebilirsiniz.
  • Mobil uyumluluğa geçiş hakkında pratik bilgiler
  • RSS Haberler sayfa tipinde tesbit edilen mobil uyumluluk problemleri giderildi
  • RETURN Group Mail Sunucuları Kullanım Politikasında Değişiklik Bilgisi
  • e-jett e-ticaret ve Plus paketin Üye Sözleşmeleri ve Yasal Evraklar modülü güncellendi
  • DYNA bannerlar ile ziyaretçilerinizin dikkatini çekin! Dyna Banner yerleşim düzeni sisteme eklendi.
  • e-bülten gönderimi için STMP ayarlarınızı güncellediniz mi?
  • Ücretsiz mobil upgrade promosyonumuz sona ermiştir.
  • "Paylaş" ve "Yazdır" özellikleri "Sayfa Başlığı" alanına taşındı.
  • e-jett 8.1 servis paketi sisteme yüklenmiştir.
  • Mobil uyumluluk testleri 6 farklı mobil cihaz simülasyonu olarak sisteme eklendi.
  • e-jett'te yeni bir hazır sayfa tipi: Anketlerim (e-jett dyna yenilikleri-10)
  • e-jett ile mobil uyumluluğa pratik geçiş klavuzu posta adreslerinize gönderilmiştir.
  • CSS3 stiller / internet sitenizin arkaplan özellikleri - 2 (e-jett dyna yenilikleri-9)
  • internet sitenizin arkaplan özellikleri - 1 (e-jett dyna yenilikleri-8)
  • Bar Objelerim stilleriniz tümüyle yenilendi (e-jett dyna yenilikleri-7)
  • Sosyal Ağlarınıza site tasarımınız üzerinde linkler verin (e-jett dyna yenilikleri-6)
  • e-bülten ve e-ticaret menüleri birleştirildi. (e-jett dyna yenilikleri-5)
  • e-jett email kapasiteleriniz 2X arttırıldı! (e-jett dyna yenilikleri-4)
  • e-jett hazır web sitesi kontrol paneli menü yapısı (e-jett dyna yenilikleri-3)
  • Kullanımınıza sunulan yeni web tasarım buttonları (menüleri) (e-jett dyna yenilikleri-2)