• %100 Mobile Uyumluluk!

    %100 Mobile Uyumluluk!

    e-jett 8 ile web siteniz tüm cihazlara uyumlu... Hemen e-jett v8'e terfi edin! 1 ay denemesi bedava!

  • Arama motorlarında başarı bir şans mıdır?

    Arama motorlarında başarı bir şans mıdır?

    google'da reklam vermeden 1.,2.,3. sırada bulunan müşterilerimizin rakiplerinden özür dileriz! :)

  • e-jett-8 Kişisel web sitesi 79 USD\x27den başlayan fiyatlarla!

    e-jett-8 Kişisel web sitesi 79 USD'den başlayan fiyatlarla!

    Üstelik sınırsız web alanı ve 1 GB'lık size özel e-posta adresiniz ile...

  • e-jett DYNA ile hedefinizi 12\x27den vurmaya hazır olun!

    e-jett DYNA ile hedefinizi 12'den vurmaya hazır olun!

    e-jett dyna 8 ile farkedileceksiniz...

share on facebook  tweet  share on google  print  

RETURN Group Mail Sunucuları Kullanım Politikasında Değişiklik Bilgisi

e-jett » Yardım ve Destek Merkezi » Gelişim raporları » RETURN Group Mail Sunucuları Kullanım Politikasında Değişiklik Bilgisi
e-jett mail hesap yönetim paneli ile webmail arasındaki bir uyumsuzluk tesbit edilmiş ve hem e-jett üzerinde hem webmail ayarlarında güncelleme yapılarak, 15 Nisan 2015'de başlayacağını duyurduğumuz yeni e-posta sunucusu kullanım politikası standartlarımız güncellenmiştir.
RETURN Group Mail Sunucuları Kullanım Politikasında Değişiklik Bilgisi
e-jett mail hesap yönetim paneli ile webmail arasındaki bir uyumsuzluk tesbit edilmiş ve hem e-jett üzerinde hem webmail ayarlarında güncelleme yapılarak, 15 Nisan 2015'de başlayacağını duyurduğumuz yeni e-posta sunucusu kullanım politikası standartlarımız güncellenmiştir.

Değerli müşterimiz,

e-posta şifreleriniz son derece önemlidir. Gizli olması ve asla tahmine açık olmaması gerekmektedir. Bir çok şifre kırıcı uygulama "111111" veya "123456" şeklindeki sistematik kombinasyonları saniyeler içerisinde çözmekte ve sizin e-posta hesabınız üzerinden SPAM mailing gönderilmesine kapı açılmaktadır.

RETURN Group, yeni mail gönderimlerinde SMTP kimlik doğrulaması ile e-posta adresinizle şifrenizin birbiriyle eşleşmesi halinde e-posta gönderimini sağlar (Outlook'larınızda; "SMTP sunucum kimlik doğrulaması gerektiriyor (My SMTP server requires authentication)" ayarı).

Doğal olarak şifresi kırılmış bir e-posta hesabı üzerinden dünyanın her yerinden mail gönderimi başlayabilir. Özellikle posta kutularınızda "Returned Mail Response Error" şeklinde RETURN Group Mail Sunucusundan (MX:mail.x37.com) mailler almaya başladıysanız ve bu mailler artmakta ise, biliniz ki mutlaka ya bilgisayarınıza yüklü bir dosya (virüz, warez, vb.) şifrelerinizi dünyanın çeşitli noktalarına servis etmeye başlamıştır ya da şifreniz şifre kırıcı uygulamalar vasıtasıyla tesbit edilmiştir ve e-posta adresiniz kullanılarak e-mail gönderimleri yapılıyor demektir.

Gerçekten de sunucularımız üzerinden, istatistiklerden çok yüksek oranda mail gönderimine başlayan mail hesaplarınızı analiz edildiğinde, sadece Türkiye, ABD ve Fransa (RETURN Group'un örgün hizmet verdiği ülkeler) kaynaklı gönderimlerin söz konusu olmadığı, dünyanın her noktasından eşzamanlı paralel bir gönderimin başladığı gözlemlenmektedir.

Özellikle iş faaliyetlerini büyük oranda e-posta üzerinden gerçekleştiren müşterilerimiz, bir mail sunucusunun spam filtrelerine takılmasının ne derece rahatsızlık verici olduğunu ve işleri ne oranda aksattığının farkındadırlar. Bu gibi durumların yaşanmaması için; Bilgisayarlarınızdaki virüs tarayıcılarını sürekli güncel tutmanız ve bilgisayarınızı sürekli taramanız ve her zaman güçlü şifre kullanmanız e-posta hesabınız üzerinden böyle bir spam mailing yapılmasını engelleyecektir.

 

Durum Tanımı:

e-jett otomasyon sistemi 1 Nisan 2015 tarihi ile e-mail parola standartlarında her parola için en az 1 harf 1 rakam yer alacak şekilde en az 6 karakterlik parola uygulamasını devreye sokmuştur. Müşterilerimizin çok büyük bölümü bu duyuruyu takiben şifrelerini e-jett üzerinden değiştirmişlerdir. Bu standartlara uymayan güncellenmemiş şifreler ilk olarak 15 Nisan 2015'de otomatik olarak değiştirilmiştir.

15 Nisan 2015 tarihinden sonra Icewarp Webmail sistemini kullanarak ayarlar bölümünden, şifre değiştir özelliği ile bazı şifrelerin yeniden ardışık kombinasyonlar olarak değiştirildiği gözlemlenmiştir. 

Yine benzer olarak, bazı müşteri e-posta hesaplarının ele geçirilerek aynı gün içinde 10'dan fazla ülkeden bir eposta hesabı üzerinden mailing gerçekleştirildiği gözlemlenmiştir.

 

RETURN Group Mail Politikası Yenilikleri:

RETURN Group, server otomasyonları arasına eklenen yeni bir modül, düzenli olarak şifreleri takip etmeye ve 1 email adresine farklı IP adreslerinden yakın zamanlı çok sayıda bağlantı tesbit edilmesi durumunda otomatik olarak o hesabın dış mail gönderimini geçici olarak durdururmaya ve mail kullanıcısına bu konuda bilgi maili gönderimine başlamıştır.

RETURN Group'un önerdiği -güçlü kategorisinde kabul ettiği- şifreler en az 8 karakter uzunluğunda, büyük - küçük harf ve rakam ve özel karakterleri aynı anda içeren şifrelerdir. Ancak en alt seviyede kabul edilen şifreler 15 Nisan 2015'te belirlenen 6-20 karakter uzunluğunda en az 1 rakam ve en az 1 harf içeren şifrelerdir.

RETURN Group server otomasyonunun tesbit ettiği standartların alt sınırına uymayan şifreler sunuculara yüklü otomasyonlar tarafından her cumartesi gecesi otomatik olarak taranır ve en alt standart seviyesine uygun rastgele atanmış bir şifre ile değiştirilir.

 

Ne Yapmalısınız?

Şifrenizin mutlaka en alt güvenlik standartına uygun olduğuna emin olmalısınız, hatta önerilen güçlü şifre kullanımına geçmelisiniz.

Eğer bilgisayarınızı statik (sabit) IP'li tek bir merkezden (ev, ofis) kullanıyorsanız, yeni başlattığımız bir uygulama ile müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçerek ücretsiz olarak eposta hesabınız için IP filtresi tanımı gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer Outlook'larınızda e-posta gönder/al dediğinizde şifre penceresi ile karşılaşıyorsanız, e-jett ana kullanıcı şifreniz ile e-jett "Hesaplarım/eposta hesaplarım" menüsüne ulaşarak alan adınızı seçiniz ve alan adınızın altında listelenen e-posta adresinizi seçerek sağ sütüna e-posta bilgileriniz geldiğinde şifrenizi güncelleyiniz.

 

EK BİLGİ

Mail sunucularımızda 15 Nisan 2015 - 1 Kasım 2015 tarihleri arasında aşağıdaki 4 hata nedeniyle gönderilemeyen e-postalarda %9 artış yaşanmıştır.

  1. (550 5.7.1. We don't relay) Kimlik doğrulamasız gönderim isteği reddi / Hatalı port no
  2. (550 5.7.1. We don't relay account limits apply) Kullanıcı günlük gönderim limiti aşıldı (eğer günlük 500 adet üzerinde gönderim yapmadıysanız, mutlaka şifrenizi değiştiriniz ve bilgisayarınızda full sistem taraması gerçekleştiriniz)
  3. (550 5.7.1. Access not allowed) erişim izni verilmedi
  4. (550 5.7.1. Permission denied) izin verilmedi yetki hatası
 

 

20.11.2015