• %100 Mobile Uyumluluk!

    %100 Mobile Uyumluluk!

    e-jett 8 ile web siteniz tüm cihazlara uyumlu... Hemen e-jett v8'e terfi edin! 1 ay denemesi bedava!

  • Arama motorlarında başarı bir şans mıdır?

    Arama motorlarında başarı bir şans mıdır?

    google'da reklam vermeden 1.,2.,3. sırada bulunan müşterilerimizin rakiplerinden özür dileriz! :)

  • e-jett-8 Kişisel web sitesi 79 USD\x27den başlayan fiyatlarla!

    e-jett-8 Kişisel web sitesi 79 USD'den başlayan fiyatlarla!

    Üstelik sınırsız web alanı ve 1 GB'lık size özel e-posta adresiniz ile...

  • e-jett DYNA ile hedefinizi 12\x27den vurmaya hazır olun!

    e-jett DYNA ile hedefinizi 12'den vurmaya hazır olun!

    e-jett dyna 8 ile farkedileceksiniz...

share on facebook  tweet  share on google  print  

Mobil uyumluluğa geçiş hakkında pratik bilgiler

e-jett » Yardım ve Destek Merkezi » Gelişim raporları » Mobil uyumluluğa geçiş hakkında pratik bilgiler
Eğer e-jett kullanıcısı iseniz mevcut internet sitenizin mobil uyumluluk ayarlarını sadece bir kaç saat içerisinde tamamlayabilir, arama motorlarında en üst sıralarda bulunursunuz. Bu gelişim raporunda e-jett web sitenizi pratik bir şekilde mobil uyumlu hale nasıl getirebileceğiniz yer almaktadır.
Mobil uyumluluğa geçiş hakkında pratik bilgiler
Eğer e-jett kullanıcısı iseniz mevcut internet sitenizin mobil uyumluluk ayarlarını sadece bir kaç saat içerisinde tamamlayabilir, arama motorlarında en üst sıralarda bulunursunuz. Bu gelişim raporunda e-jett web sitenizi pratik bir şekilde mobil uyumlu hale nasıl getirebileceğiniz yer almaktadır.

Bu gelişim raporunda internet sitenizin neden mobil uyumlu olması gerektiği ve sitenizi nasıl pratik bir şekilde mobil uyumlu hale getirebileceğinizin bilgileri anlatılmaktadır.

Mobil Uyumluluk Kriterleri ve Flash Objelerin Kullanımıyla İlgili Önbilgiler

Flash objelerinde yer alan bazı özelliklerin güvenlik problemlerinin açıklanmasına rağmen, Adobe firmasının bu güvenlik açıklarını kapatmak üzere bir takvim açıklamamasına, teknoloji devlerinden ardarda tepkiler gelmeye devam ediyor.

Önce Apple firmasının iPhone ve iPad ürünlerinde Flash'ı desteklemeyeceğini açıklamasını takip eden yıllarda durumun değişmemesi üzerine Google firması da benzer bir karar alarak Androidler için geçerli AppStore'dan Flash Player uygulamasını yeniden eklememek üzere kaldırdı.

Google firması Google bu sene 1 Nisan 2015 tarihinden itibaren web siteleri için arama sıralamasına mobil uyumluluk özelliği eklediğini ve mobil uyumlu siteleri daha üst sıralarda göstereceğini duyurmuştu. Bu tarih mobil kıyamet "mobilegeddon" adı ile uzun süre basının gündemi olmuştu.

Bütün bu global gelişmeler altında, iPhone ve Android telefonların akıllı cep telefonları pazarında %90 payı olduğu ve tüm web ziyaretlerinin yarısından fazlasının artık mobil cihazlardan gerçekleştiği göz önüne alınırsa artık Flash uygulamaları devrinin sonuna yaklaşıldığı açıktır.

İnternet Hizmetlerine 1998 yılında başlayan RETURN Group'un 1998-2014 yılları arasında hazırladığı veya 2003 yılından itibaren e-jett'i kullanarak müşterilerinin hazırladığı web sitelerininden halen belli bir bölümü e-jett'in mobil uyumluluk kriterlerinin başlamadığı 4., 5., 6. ve 7. versiyon (e-jett FX) özelliklerini kullanmaya devam etmektedir.

Web sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını tesbit etmeniz son derece kolaydır.

1. Google'ın mobil uyumluluk testi sayfasını açarak web adresinizi analiz ettirin.
https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/?hl=tr

2. e-jett'in mobil görünüm arayüzünü kullanarak ziyaretçilerinizin web sitenizi farklı mobil cihazlarda nasıl görüntülediğini test edin. Site adınızı yazıp, incelemek istediğiniz mobil cihazı seçmeniz yeterli.

http://www.e-jett.com/mobile/1070/1/0/web_mobile_friendly_test.aspx


Siz de e-jett web siteleri ile sitenizi kısa sürede mobil cihazlarla uyumlu hale getirebilirsiniz.

Web sitenizi mobil uyumlu hale getirmek için pratik adımlar

1. "Web Sitem / Tasarım / Alınlık" menüsüne gelerek, önce logo ekleyiniz, sonra alınlık türünüzü sitenizin yayın dillerine bağlı olarak, tel dilde yayın yapıyorsanız "logo + arama kutusu", birden çok dilde yayın yapıyorsanız "logo + arama kutusu + dil seçenekleri" olarak güncelleyiniz.

2. "Web Sitem / Tasarım / Butonlar" menüsüne gelerek, mobil uyumlu bir menü seçiniz (butonlar menüsünde listelenen tüm menü stilleri mobil uyumludur).

3. "Genel Ayarlar / Mobil Ayarlar" sayfasına gelerek, "Web sitem mobil cihazlarla uyumlu olsun" seçimini "Evet" olarak güncelleyin.

4. Web sayfalarınızı taratarak (hatta mobil bir cihazla web sayfalarınız arasında gezinti yaparak) mobil cihazlarda görünemeyecek Flash objelerini kaldırınız ve mobil cihaz genişliğinden daha geniş ebatlı resim, vb. objelerinizi daraltınız veya o resmi yeniden yükleyerek ebatsız olarak sayfaya ekleyiniz.

ÖNEMLİ EK BİLGİLER:
-e-jett editörde resimlerinizin üzerine 1 kez tıklayarak, o objeyi genişletilebilir/daraltılabilir hale getirebilirsiniz.
-Resimleri yeniden ebatlandırma işlemini yapmadan evvel mutlaka o resmin olduğu sayfayı bir mobil cihazda görüntülemelisiniz. Çünkü manuel olarak genişlik-yükseklik tayin edilmemiş resimler e-jett tarafından otomatik olarak mobil cihaz ile uyumlu hale getirilir.

5. Son olarak "Web Sitem / Tasarım" başlığı altında yer alan alt menüleri (Künye: sayfanın alt bölümü, bar: sağ ve sol sütunlar, vb.) tek tek dolaşarak, renk ve stil özelliklerinizi gözden geçiriniz.

Sizlere daha önce toplu olarak ilettiğimiz "mobil uyumluluğa kolay geçiş kullanım klavuzumuz" elinize ulaşmadı ise müşteri temsilcilerimizle destek merkezimiz üzerinden iletişime geçiniz.

 

 

Mobil uyumluluğa geçiş işlemlerinizin RETURN Group tarafından profesyonel olarak gerçekleştirilmesini de talep edebilirsiniz.

 


e-jett'ten 12. yıldönümümüze özel, 4-4lük bir kampanya! (Kampanya geçerlilik tarihi 31 Aralık 2015'e uzatılmıştır)

Tüm upgrade hizmetlerinde DOLAR KURUNU SABİTLEDİK! 1 USD = 2 TL!

Henüz web sitelerini mobil uyumlu hale getiremeyen müşterilerimiz için Nisan ayından bu yana geçerli olan sizin adınıza tasarımınızın bizim tarafımızdan upgrade edilmesi hizmeti 199 USD + KDV sabit fiyat ile sunulmaktadır.

Eylül ve Ekim ayında, e-jett'in 12. yıldönümüne özel olarak bu hizmet 1 USD = 2 TL sabit kuru ile satın alınılabilir. Yani mobil upgrade çalışmalarınızın RETURN Group tarafından gerçekleştirilmesini tercih ettiğinizde ödemeniz gereken tutar 199 USD x 3,0173(*) = 600 TL + KDV yerine 31 Ekim'e kadar 199 USD x 2 = 398 TL + KDV olarak hesaplanacaktır.

(*) 16 Eylül 2015 TCMB Efektif USD satış kuru = 3,0173 TL'dir.

Web sitenizin genel tasarımının e-jett V8 tasarımlara upgrade edilmesi, sayfa içeriklerinizde yer alan mobil cihazlarda görünüm sorununa yol açan geniş objelerin (resim, tablo, vb) tesbiti ve değiştirilmesi V8 upgrade paketi kapsamına dahildir.

e-jett üreticisi RETURN Group, bu promosyonu değiştirme, sonlandırma hakkını elinde tutar.

 

 

24.11.2015