• %100 Mobile Uyumluluk!

    %100 Mobile Uyumluluk!

    e-jett 8 ile web siteniz tüm cihazlara uyumlu... Hemen e-jett v8'e terfi edin! 1 ay denemesi bedava!

  • Arama motorlarında başarı bir şans mıdır?

    Arama motorlarında başarı bir şans mıdır?

    google'da reklam vermeden 1.,2.,3. sırada bulunan müşterilerimizin rakiplerinden özür dileriz! :)

  • e-jett-8 Kişisel web sitesi 79 USD\x27den başlayan fiyatlarla!

    e-jett-8 Kişisel web sitesi 79 USD'den başlayan fiyatlarla!

    Üstelik sınırsız web alanı ve 1 GB'lık size özel e-posta adresiniz ile...

  • e-jett DYNA ile hedefinizi 12\x27den vurmaya hazır olun!

    e-jett DYNA ile hedefinizi 12'den vurmaya hazır olun!

    e-jett dyna 8 ile farkedileceksiniz...

share on facebook  tweet  share on google  print  

Web Sitenizi transfer ederken

e-jett » e-jett kullanım klavuzu » EKLER (2) » Web Sitenizi transfer ederken
Bir alan adınızın hizmet aldığı sunucuları değiştirirken dikkat etmeniz gereken bazı konular sözkonusudur.
İlk kez bir web sitesi hazırlıyor/hazırlatıyor iseniz bu bölümü dikkate almayınız, eğer mevcut bir alanadında yayın yapan bir web sitesini transfer etmek istiyorsanız aşağıdaki açıklamaları mutlaka okuyarak transfer sürecinizde tümünü uygulayınız.
Web Sitenizi transfer ederken
İlk kez bir web sitesi hazırlıyor/hazırlatıyor iseniz bu bölümü dikkate almayınız, eğer mevcut bir alanadında yayın yapan bir web sitesini transfer etmek istiyorsanız aşağıdaki açıklamaları mutlaka okuyarak transfer sürecinizde tümünü uygulayınız.
Eğer mevcut bir web siteniz var ve e-jett web sitelerine terfi ediyorsanız, yeni sitenizi yayına alırken gerçekleştireceğiniz bir kaç ufak görüşme, gelecekte ciddi oranlara ulaşabilecek e-posta kaybının önüne geçecektir.

Kusursuz bir transfer süreci yaşamak istiyorsanız, aldığınız tüm hizmetlerin eski hizmet veren kuruluşun sunucularından silinmesini sağlamalıyız.

Genel olarak bir web sitesi yayında iken aşağıdaki servisler, hosting şirketi yada internet servis sağlayıcısı (ISP: Internet Service Provider) tarafından sunulur:
  1. örnekalanadi.com şeklindeki alan adınıza ait sizin yönetiminizdeki isim sunucuları seçimi (Name server records)
  2. örnekalanadi.com şeklindeki alan adınıza ait servis sağlayıcısı firmanın isim sunucusundaki (DNS) kayıtları (DNS Records)
  3. www.örnekalanadi.com şeklindeki bir web adresinde yayın yapan bir web sitesinin hostingi
  4. test@örnekalanadi.com şeklindeki e-posta adreslerinin Gelen (POP3) ve Giden (SMTP) Posta sunucusu hizmetleri
Web sitenizin e-jett terfi sürecini kayıpsız gerçekleştirmesi için bu 4 hizmete ait kayıtların tümünün birden değiştirilmesi ve 2., 3., 4. maddelerde yer alan hizmetlerin eski servis sağlayıcınızın sunucularından silinmesi gerekir.

Özellikle 4. madde olan e-posta sunucusundaki kayıtların silinmesi ve 2. madde olan isim sunucularındaki kaydın silinmesi mutlaka gereklidir. Çünkü bu konuda ihmal edilen bir işlem, eski hizmet satın aldığınız kuruluştan halen hizmet almaya devam eden kişilerin artık size e-posta göndermelerini engelleyecektir.

Talep edenler için teknik bilgi
e-posta takası (değiş-tokuşu) olarak tercüme edebileceğimiz MX (mail exchanger) servisinin çalıştığı sunucu e-posta gönderilecek alan adını (A) kendi e-posta sunucusunda arar, (B) kendi e-posta sunucusunda kayıtlı olmayan alan adlarını kendi DNS sunucusunda arar, (C) kendi DNS sunucusunda yer almayan alan adlarını internet ağı içerisindeki en yakın sunucudan en uzak sunucuya doğru aramaya başlar.

Bu işlem prosedüründen anlaşılabileceği gibi yukarıdaki ilk listeden 4. kaydın (e-posta sunucusu kayıtları) silinmemesi (A) durumu gerçekleşeceğinden, 2. kaydın silinmemesi (B) durumu gerçekleşeceğinden e-posta gönderiminin bir döngü içerisine girmesine neden olacak ve gönderilmiş e-posta eskiden hizmet aldığınız kuruluşun lokal yapısı içerisinden dışarıya çıkamayacaktır.
Lisanslı kullanıma geçişLisanslı bir e-jett kullanıcısı olmaya karar verdiğinizde, aşağıda yer alan işlem listesini takip ederek ve destek operatörlerimizden gerçekleştirdiğiniz işlemlerin kontrolünü isteyerek e-jett avantajlarını daha erken yaşamaya başlayabilirsiniz.
Web Sitenizi transfer ederkenİlk kez bir web sitesi hazırlıyor/hazırlatıyor iseniz bu bölümü dikkate almayınız, eğer mevcut bir alanadında yayın yapan bir web sitesini transfer etmek istiyorsanız aşağıdaki açıklamaları mutlaka okuyarak transfer sürecinizde tümünü uygulayınız.
Faturalar ve İadelerToplam Kalite Yönetimi ilkeleri dahilinde sistemlerini geliştiren RETURN Group®, her zaman %100 müşteri memnuniyetini hedeflemektedir. 3. şirketlerden satın aldığımız "alan adı" ve "SSL sertifikası" haricinde kalan tüm ürün ve hizmetlerimiz için 30 gün ücretsiz deneme veya satın alındıktan sonra 30 gün içerisinde iade etme hakkınız vardır.
Bülten ve DuyurularımızRETURN Group® çeşitli zamanlarda tüm müşterilerini kapsayan genel veya sadece size özel duyurular gönderir. Bu duyurulardan bazılarını almanız opsiyoneldir ve "Genel Ayarlar - Kullanıcı Yöneticisi - Bülten/Duyuru ayarlarım menüsünden ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Duyuruların bir kısmı ise satın aldığınız hizmetlerle ilgili bilgileri içerir, sistem tarafından otomatik olarak tüm müşterilerimize gönderilir. (örn sunucu çalışmaları, yeni gelişim raporu, yaklaşan son ödeme tarihi)