• %100 Mobile Uyumluluk!

    %100 Mobile Uyumluluk!

    e-jett 8 ile web siteniz tüm cihazlara uyumlu... Hemen e-jett v8'e terfi edin! 1 ay denemesi bedava!

  • Arama motorlarında başarı bir şans mıdır?

    Arama motorlarında başarı bir şans mıdır?

    google'da reklam vermeden 1.,2.,3. sırada bulunan müşterilerimizin rakiplerinden özür dileriz! :)

  • e-jett-8 Kişisel web sitesi 79 USD\x27den başlayan fiyatlarla!

    e-jett-8 Kişisel web sitesi 79 USD'den başlayan fiyatlarla!

    Üstelik sınırsız web alanı ve 1 GB'lık size özel e-posta adresiniz ile...

  • e-jett DYNA ile hedefinizi 12\x27den vurmaya hazır olun!

    e-jett DYNA ile hedefinizi 12'den vurmaya hazır olun!

    e-jett dyna 8 ile farkedileceksiniz...

share on facebook  tweet  share on google  print  

Web Sayfalarım Menüsü

e-jett » e-jett kullanım klavuzu » Temel Araçlar » Web Sayfalarım Menüsü
e-jett onlarca hazır sayfa tipi ile ihtiyaç duyabileceğiniz tüm web sayfalarını hazırlamanız için aracıdır.
e-jett kullanımınızın en büyük bölümünü oluşturacak kısım "Web Sitem-Web Sayfalarım" menüsüdür. Çünkü bu alan yeni sayfa ekleme/çıkarma işlemlerinin yanısıra tüm hazır sayfa tiplerini de güncellemenin geçiş noktasıdır. e-jett farklı hazır sayfa tipleri farklı amaçlara yönelik olarak dizayn edilmiştir. Örneğin "Bize Ulaşın" sayfa tipi adından da anlaşılabileceği gibi ziyaretçilerinizin web siteniz üzerinden size mesaj bırakabilmesini sağlarken, "Haberler/V7 RSS Haberler" sayfa tipleri ise özellikle arama motorlarında üst sıralarda bulunmanıza yönelik olarak geliştirilmiştir.
Web Sayfalarım Menüsü
e-jett kullanımınızın en büyük bölümünü oluşturacak kısım "Web Sitem-Web Sayfalarım" menüsüdür. Çünkü bu alan yeni sayfa ekleme/çıkarma işlemlerinin yanısıra tüm hazır sayfa tiplerini de güncellemenin geçiş noktasıdır. e-jett farklı hazır sayfa tipleri farklı amaçlara yönelik olarak dizayn edilmiştir. Örneğin "Bize Ulaşın" sayfa tipi adından da anlaşılabileceği gibi ziyaretçilerinizin web siteniz üzerinden size mesaj bırakabilmesini sağlarken, "Haberler/V7 RSS Haberler" sayfa tipleri ise özellikle arama motorlarında üst sıralarda bulunmanıza yönelik olarak geliştirilmiştir.

"Web Sitem - Web sayfalarım" menüsünü kullanarak erişebileceğiniz Websayfa yöneticiniz yukarıdaki örnek resimde görüldüğü şekilde 3 sütundan oluşmaktadır.
  1. Sanal Klasör listesi ve ikonlar hakkında açıklama (sol)
  2. Seçili sanal klasörünüzdeki web sayfalarınızın listesi (orta)
  3. Yeni sayfa ekleme/Güncelleme aracı ve seçili sayfa için yapabileceğiniz işlemleri gösteren butonlar (sağ)

Sanal Klasörlerinizin Listesi

Sanal Klasör web sitenizin arka planında çalışan, farklı amaca yönelik olarak hazırladığınız e-jett sayfalarınızı ayırmanızı ve web sitenizin o bölümünde sadece o klasöre ait butonların oluşmasını sağlayan bir araçtır. Farklı amaca yönelik kavramını açmak gerekirse, örneğin aynı anda hem Türkçe hem İngilizce yayın yapacak bir web sitesi hazırlamak istiyorsanız, biri Türkçe biri İngilizce olmak üzere 2 adet sanal klasörünüz olmalıdır. Türkçe olan sanal klasörünüzde oluşturacağınız web sayfalarınıza "Anasayfa, Bize Ulaşın,..." şeklinde isimler verirken, İngilizce sanal klasörünüze ekleyeceğiniz web sayfalarınıza "Home, contact Us, ..." şeklinde isimler vermelisiniz. Eğer siteniz tek dilde yayın yapacak ise yeni bir sanal klasör oluşturmanıza gerek yoktur.
Not: "Web Sitem - Tasarım" menüsünden sanal klasör ekleme/çıkarma işlemlerinizi yapabilir, açılış klasörünüzü belirleyebilirsiniz.

Web Sayfalarınızın Listesi

e-jett farklı sayfa tipleri ile web sitenizde uygulamak istediğiniz hemen tüm çalışmaları gerçekleştirmenize olanak sağlamaktadır. e-jett yazılımını ilk kez kullanıyorsanız, test için üretilen web sitenizdeki sayfaları inceleyerek, hangi sayfanın hangi fonksiyonları içerdiğini gözlemleyin. Web Sayfalarım listenizden bu sayfaların tek tek soldaki ikonlarına basarak güncelleme panellerine ulaşarak genel fikir edinin.

e-jett hazır sayfa tiplerinin tümü bazı özel amaçlar doğrultusunda geliştirilmiştir. Genel olarak sayfa tiplerine verdiğimiz isimler size önerdiğimiz kullanım yöntemleri olmasına rağmen, herhangi bir sayfa tipini bir başka amaca yönelik olarak da kullanabilirsiniz. e-jett hazır sayfa tiplerinin tümünün arama motorlarında bulunma katsayıları arasında farklar vardır.

Bu sütünun üstünde yer alan "Sayfa Ekle", "Sayfayı Düzenle", "Sayfayı Özelleştir", "Sayfa Sil", "aşağı yukarı kaydır", "Ana sayfa yap" gibi butonlar vasıtası ile web sitenize dilediğiniz kadar sayfa ekleyebilir, sayfalarınıza metin ve resim yerleştirebilir ve sayfalarınızı güncelleyebilirsiniz.

İkonlar ve Butonlar

  • Sayfa listenizde her sayfanın solunda yer alan "sayfa tipi simgesi" mevcut sayfanızın hangi sayfa tipi ile hazırlandığını anlamanızı sağladığı gibi, o sayfanın güncelleme ekranına da sizi ulaştıracak bir kısayoldur.
  • Sayfa adlarının ise daha farklı bir işlevi vardır, bir sayfa adınıza (metin) bir kere tıkladığınızda o satırın seçili hale geldiğini görürsünüz, aynı zamanda sağ sütunda o sayfanın adını ve görünürlük özelliklerini değiştirebileceğiniz turuncu "sayfa özellikleri" penceresi görünür, yine aynı zamanda sağ sütunda "kullanılamaz" durumdaki bazı butonlar aktifleşir (tıklanabilir hale gelir).
  • Bu sayfada planladığınız işlemleri tamamladıktan sonra sağ sütundaki aktifleşmiş "Kaydet" butonuna basarak, yaptığınız değişiklikleri web sitenizde kalıcı olarak gerçekleştirebilirsiniz.
    1. Yeni Sayfa Ekleme
      Orta sütunun üst araç çubuğunda yer alan yeşil (+) ikonuna veya sağ sütündaki "Sayfa Ekle" butonuna bastığınızda, sağ barda turuncu "Sayfa Özellikleri" kutusu açılır. Sayfa özellikleri kutusunda web sitenize eklemek istediğiniz sayfanın adını yazınız ve amacınıza uygun Sayfanın Tipi'ni seçerek "Uygula" butonuna basınız. Tüm sayfa ekleme ve güncelleme işlemlerini tamamlandıktan sonra sağ sütundaki "Kaydet" butonuna basarak yaptığınız değişiklikleri kaydedebilir, web sitenizde yeni eklediğiniz sayfaların görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.
    2. Bir Sayfayı Silme
      Bir sayfanızı web sitenizden silmek istediğinizde orta sütundaki sayfa listenizden sayfa adına bir kere tıklayınız, satır seçili hale gelecektir. Silmek istediğiniz sayfanın bulunduğu satır farklı renk aldığında sayfa listenizin üstünde yer alan araç çubuğunun 2. ikonu olan kırmızı (x) ikonuna basarak seçtiğiniz sayfayı silebilirsiniz. İşlemin kalıcı olması için bir sayfayı sildikten sonra sağ sütunda aktifleşen "Kaydet" butonuna 1 kere basılmalıdır.
    3. Bir sayfayı anasayfa yapma
      Anasayfa yapmak istediğiniz sayfanın adını bir kere tıklayınız, satır seçili hale gelince üst araç çubuğunda yer alan "Ev" ikonuna bir kere basınız, sayfa listenizdeki ev ikonu seçtiğiniz satıra taşındığında sağ sütunda yer alan "Kaydet" butonuna basınız. Herhangi bir sayfanızı (örn Ana Sayfa, Ürünler, Başvuru Formu) web siteniz açılış sayfası yapabilirsiniz.
    4. Bir sayfayı Yukarı/Aşağı taşıma
      Web sitenizdeki bir sayfanın yerinden memnun değil iseniz, sayfanızın adını tıklayarak seçiniz, satır seçili iken üstteki araç çubuğundan "Aşağı/yukarı kaydır" butonları vasıtasıyla sayfanızın sırasını değiştiriniz ve “Kaydet” butonuna basınız.
    5. Bir sayfayı özelleştirme
      Sayfa özelleştirme (bir web sayfanıza) ve klasör özelleştirme (o klasördeki tüm web sayfalarınıza) özellikleri ile ilgili sayfa/sayfaların sağ ve sol sütunlarına bar objesi (add-ons) adı verilen nesneleri eklemenizi sağlar. e-jett bar objelerine örnek vermek gerekirse, kayan yazı güncel haber, mini anket, TCMB döviz kurları, dinamik flash banner gibi objeler bar objelerinizdir.
      • Web sayfalarınıza tek tek bar objesi eklemek yerine "Web sitem-Klasör Özelleştir" menüsünden hızlıca bar objeleri ekleyerek tek seferde web sitenizdeki tüm web sayfalarınızı özelleştirebilirsiniz.
      • Kullandığınız e-jett paketinin desteklediği tüm bar objeleri listesine ulaşmak için "Havuzlarım-Bar Objelerim" menüsünü kullanabilirsiniz.
    6. Bir sayfayı güncelleme
      Web sayfalarınızın her birinin solunda yer alan sayfa tipi simgesine (sayfa grubu hariç) bastığınızda ilgili sayfanızı güncelleme modunda açabilirsiniz.

    e-jett hazır sayfa tipleri ve SEO katsayıları

     Hazır Sayfa Tipi AdıKimler KullanabilirSEO Katsayısı
    Sayfa GrubuTüm e-jett paketleri-
    YönlendirmeTüm e-jett paketleri-
    Sayfa TasarımcısıTüm e-jett paketleriB
    Site HaritasıTüm e-jett paketleriA++
    Bize UlaşınTüm e-jett paketleri- (Form)
    İletişim BilgileriTüm e-jett paketleriC
    V7 Slayt GösterisiTüm e-jett paketleriSayfa: D, Resimler: B
    Sıkça Sorulan SorularTüm e-jett paketleriB
    MakalelerSadece "Kişisel"A+
    İnsan KaynaklarıKOBI, PRO, PLUS, B2C- (Form)
    ReferanslarKOBI, PRO, PLUS, B2CA+
    (Klasik) HaberlerKOBI, PRO, PLUS, B2CA+
    Online KatalogKOBI, PRO, PLUS, B2CA+
    V7 RSS HaberlerPRO, PLUS, B2CA+++
    V7 MağazaPRO, PLUS, B2CA+++
    Site içi üyelikPLUS, B2C- (Form)
    e-bülten ayarlarıPLUS, B2C- (Form)
    Online TestPLUS, B2C- (Form)
    Dinamik Soru-CevapPLUS, B2CA++
    - Sepet
    - Fatura Bilgileri
    - Sevkiyat Bilgileri
    - Sipariş Takibi
    B2C (e-ticaret)- (Form)
    e-rehber (firma tanıtımı)Sadece lisanslı e-rehber kullanıcılarıA+
    e-rehber2 (firma ve ürün tanıtımı)sadece lisanslı e-rehber2 kullanıcılarıA+
    Dinamik (akıllı) AnasayfaSadece lisanslı DA kullanıcılarıA++
    V7 VideoV7 Video lisanslı kullanıcılarA+++
    Özel Yazılım Sayfa TipleriÖzel yazılım lisanslı kullanıcılarA+++


    NOTLAR
  • Katsayı dereceleri: D (En düşük seviye), C, B, A (en üst seviye)      - Formlar (kapsam dışı)
  • e-jett paketleri sıralaması: BASIC < Kişisel < KOBI < PRO < PLUS < B2B < B2C (e-ticaret)
    e-jett Menü YapısıAlt yönetim panelleriyle 5.000'den fazla farklı yönetim panelini barındıran e-jett web yöneticisi bu yönetim panellerine erişiminizi ve yönetim panelleri arasında geçişinizi en hızlı şekilde sağlamak için dörtlü bir menü sistemi kullanmaktadır.

    e-jett V7 çapraz menüleri web sitenizi yönetirken veriminizi arttırmak için yenilenirken, web sitenizi daha hızlı hazırlayabilmeniz ve yapabileceğiniz işlemlerinizin tümüne en kısa yoldan erişebilmeniz için tasarlandı. e-jett, web sitesi, portal ve e-ticaret gibi farklı ürün paketlerinin yanısıra e-video, e-reklam, e-emlak, e-otogaleri, e-matba, ... şeklinde bir çok e-jett uyumlu özel yazılımı da kapsar.
    Web Sayfalarım Menüsüe-jett kullanımınızın en büyük bölümünü oluşturacak kısım "Web Sitem-Web Sayfalarım" menüsüdür. Çünkü bu alan yeni sayfa ekleme/çıkarma işlemlerinin yanısıra tüm hazır sayfa tiplerini de güncellemenin geçiş noktasıdır. e-jett farklı hazır sayfa tipleri farklı amaçlara yönelik olarak dizayn edilmiştir. Örneğin "Bize Ulaşın" sayfa tipi adından da anlaşılabileceği gibi ziyaretçilerinizin web siteniz üzerinden size mesaj bırakabilmesini sağlarken, "Haberler/V7 RSS Haberler" sayfa tipleri ise özellikle arama motorlarında üst sıralarda bulunmanıza yönelik olarak geliştirilmiştir.
    Ürün/Hizmetlerim MenüsüEğer sitenizde ürün/hizmet tanıtımını veya satışını (e-ticaret paketi) gerçekleştirecekseniz, "Web Sitem - Web Aayfalarım" anamenüsünden sonra en sık kullanacağınız bölüm "Havuzlarım - Ürünlerim & Hizmetlerim" bölümüdür. e-jett Ürün/Hizmet modülü ufak ayarlarla sektörünüz için en ideal görünümde ürün ve hizmetlerinizi sergilemenizi sağlar ve tüm ürün ve hizmetlerinizde web sitenizin arama motorlarında zirvelerde bulunmasını sağlar.
    Dataforme-jett Dataform, RETURN Group® tarafından internette dinamik olarak çalışan veritabanlarına yüklü verileri mümkün olan en hızlı biçimde güncellemek için geliştirilmiş çoklu veri yöneticisidir.

    e-jett Dataform veri listesini ve güncelleme/ekleme ekranlarını bir arada barındırır. Bu sayede e-jett Dataform kullanıcıları veriler arasında geçiş yaparken "listeye dön", "veriyi seç", "güncelle" işlemlerini tek adımda gerçekleştirek zamanı en verimli kullanabilirler. e-jett Dataformun site yöneticilerine sağladığı en büyük avantaj ise, yeni veri ekleme, mevcut veriyi silme, mevcut veriyi güncelleme işlemlerinin tümünün aynı sayfadan yapılmasıdır.
    HTML Editörüe-jett HTML Editörü, web sitenizi geliştirirken yazı-resim dizgilerinizi ve stillerinizi web sayfanıza adapte edebilmeniz için geliştirilmiştir. e-jett HTML editörünün kullanım performanısınızı arttırmak için çok sayıda özelliği mevcuttur. e-jett HTML Editörü, içinde bulunduğunuz yönetim panelindeki yetkiler (dosya erişimi açık/kapalı, stil özellikleri aktif/pasif) gözönüne alınarak otomatik olarak oluşturulur.
    Görev Yöneticisi"Sanal Müdür - Görev Yöneticisi" menüsü ile ulaşacağınız görev yöneticiniz RETURN Group® hizmetlerinden en yüksek verimi alabilmeniz için tasarlanmış özel bir arabirimdir. Özellikle arama motorlarında istediğiniz kelimelerde 1. sayfada bulunmak sizin için önemli bir konu ise "Görev Yöneticiniz" sizin adınıza iş planınızı, sizin ayırabileceğinizi belirttiğiniz sürelere uygun bir şekilde otomatik olarak gerçekleştirir.