• %100 Mobile Uyumluluk!

    %100 Mobile Uyumluluk!

    e-jett 8 ile web siteniz tüm cihazlara uyumlu... Hemen e-jett v8'e terfi edin! 1 ay denemesi bedava!

  • Arama motorlarında başarı bir şans mıdır?

    Arama motorlarında başarı bir şans mıdır?

    google'da reklam vermeden 1.,2.,3. sırada bulunan müşterilerimizin rakiplerinden özür dileriz! :)

  • e-jett-8 Kişisel web sitesi 79 USD\x27den başlayan fiyatlarla!

    e-jett-8 Kişisel web sitesi 79 USD'den başlayan fiyatlarla!

    Üstelik sınırsız web alanı ve 1 GB'lık size özel e-posta adresiniz ile...

  • e-jett DYNA ile hedefinizi 12\x27den vurmaya hazır olun!

    e-jett DYNA ile hedefinizi 12'den vurmaya hazır olun!

    e-jett dyna 8 ile farkedileceksiniz...

share on facebook  tweet  share on google  print  

Dataform

e-jett Dataform ile aynı yönetim paneli üzerinden "Ekle" butonuna basarak sisteme yeni veri ekleyebilir, soldaki listeden bir veriyi "seçerek", seçili veriyi güncelleyebilir, "Sil" butonuna basarak seçili veriyi silebilirsiniz.
e-jett Dataform, RETURN Group® tarafından internette dinamik olarak çalışan veritabanlarına yüklü verileri mümkün olan en hızlı biçimde güncellemek için geliştirilmiş çoklu veri yöneticisidir.

e-jett Dataform veri listesini ve güncelleme/ekleme ekranlarını bir arada barındırır. Bu sayede e-jett Dataform kullanıcıları veriler arasında geçiş yaparken "listeye dön", "veriyi seç", "güncelle" işlemlerini tek adımda gerçekleştirek zamanı en verimli kullanabilirler. e-jett Dataformun site yöneticilerine sağladığı en büyük avantaj ise, yeni veri ekleme, mevcut veriyi silme, mevcut veriyi güncelleme işlemlerinin tümünün aynı sayfadan yapılmasıdır.
Dataform
e-jett Dataform, RETURN Group® tarafından internette dinamik olarak çalışan veritabanlarına yüklü verileri mümkün olan en hızlı biçimde güncellemek için geliştirilmiş çoklu veri yöneticisidir.

e-jett Dataform veri listesini ve güncelleme/ekleme ekranlarını bir arada barındırır. Bu sayede e-jett Dataform kullanıcıları veriler arasında geçiş yaparken "listeye dön", "veriyi seç", "güncelle" işlemlerini tek adımda gerçekleştirek zamanı en verimli kullanabilirler. e-jett Dataformun site yöneticilerine sağladığı en büyük avantaj ise, yeni veri ekleme, mevcut veriyi silme, mevcut veriyi güncelleme işlemlerinin tümünün aynı sayfadan yapılmasıdır.
e-jett Dataform 2 sütundan oluşmaktadır.
  1. Liste Sütunu (sol sütun)
  2. Veri Sütunu (sağ sütun)


1. Liste Sütunu (sol sütun)

Tüm özellikleri aktifleştirilmiş bir e-jett Dataform objesinin liste sütununda yukarıdan aşağıya doğru 4 blok yer alır.
  1. Dinamik Veri Filtresi
  2. Ekle/Sil/Yukarı/Aşağı butonları
  3. Veri listesi
  4. İlişik Menü (Yardımcı Linkler)
1.1. Dinamik Veri Filtresi
Dinamik veri filtresi, özellikle aynı tablodaki verilerinizin (örn. haber, ürün, referans, satış raporu, vb.) çok fazla olması durumunda listenize yüklenmiş verileri kategorilere göre filtreleyerek, alt listeler oluşturabilmenizi ve verilerinize çok daha hızlı ulaşabilmenizi sağlar.

1.2. Ekle/Sil/Yukarı/Aşağı butonları
e-jett Dataformun ana butonları olan "Ekle", "Sil", "Yukarı" ve "Aşağı" butonları, bulunduğunuz sayfada izin verilen işlemlere göre otomatik olarak oluşurlar.
Örnek 1 - Aktif butonlar
Örneğin sitenizde yer alacak bir haber sayfası yönetim panelindeyseniz, o sayfaya yeni haber ekleyebileceğiniz için, "ekle" butonu aktifdir. Aynı şekilde mevcut haberi silebileceğiniz için "sil" butonunun ve seçili haberin sıralamasını değiştirebileceğiniz için "yukarı/aşağı" butonlarının da aktif olduğunu göreceksiniz.

Örnek 2 - Pasif butonlar
Sitenizde ziyaretçileriniz/üyeleriniz ve müşterilerinizin gerçekleştirdiği işlemlerle ilgili bir rapor sayfasındaysanız, bu veriler sitenizde yayınlanmadığı ve arşiv özelliğine sahip olduğu için "Ekle", "Sil", "Yukarı" ve "Aşağı" butonlarının aktif olmadığını göreceksiniz. Bir örnek vermek gerekirse, e-ticaret paketini kullanıyorsanız, müşterilerinizin sitenizden yaptıkları alışverişlerin listelendiği "satış raporları" ve "kredi kartı tahsilatları" bölümlerinde, e-jett Dataform ana butonlarının sayfada yer almadığını veya aktif olmadığını göreceksiniz.

Örnek 3 - Varsayılan olarak tayin etme (ÖNEMLİ)
Eğer web sitenizde direkt görüntülenmeyecek, sadece sizin yönetim panelinizde yer alan bir veri tablosunda "Yukarı" ve "Aşağı" butonları "kullanılabilir" (aktif) olarak yer alıyor ise, bu durumda en üstteki veriniz "varsayılan veri" olarak kullanılıyor demektir.

Örneğin birden çok bankaya ait on-line kredi kartlı tahsilat (VPOS: Virtual Point Of Sale) özelliği sitenizde aktiflendirilmiş ise, en üstte yer alan bankaya ait VPOS, müşteriniz alışverişi esnasında bir banka seçimi yapmadı ise varsayılan olarak kullanılacak VPOS'unuzdur, en üste komisyon oranı en düşük olan bankanızı seçmelisiniz.

Yine PLUS ve üstü paketlerde yer alan "e-bülten" üyelerinizin gruplandığı "e-bülten gruplarım" yönetim panelinde en üstte yer alacak şekilde sıraladığınız e-bülten grubunuz, web sitenizdeki e-bülten üyelik kutularına, e-posta adreslerini yazarak üye olan kişilerin varsayılan olarak kaydedileceği e-bülten grubunuzdur.


1.3. Veri Listesi
e-jett Dataformun sol sütunun en önemli objesi verilerinizin liste halinde yer aldığı Veri Listesi bölümüdür. Veri Listesinde seçili bir elaman yok iken e-jett Dataformu "Yeni veri ekleme" modunda çalıştırıyorsunuz demektir. Eğer Veri Listenizde seçili bir eleman var ise bu durumda seçili elemanı "Güncelleme" modunda açmışsınız demektir. Listenizde bir seçili eleman varsa ve içinde bulunduğunuz yönetim paneli veri silmeyi destekliyorsa, bu durumda üstteki butonlardan "Sil" özelliğinin aktifleştirildiğini göreceksiniz. Sil butonuna basarak seçili veri silinebilir.

1.4. İlişik Menü (Yardımcı Linkler)
Sol sütunun en altında yer alan "Yardımcı Linkler" bölümü içinde bulunduğunuz yönetim paneliyle ilişkili yönetim panelleri arasında geçiş yapmanızı sağlar. İlişik menüler çoğunlukla bir üst sayfaya geri dönmeniz, listede seçili eleman için bir alt sayfaya geçmeniz ve paralel seviyedeki ilişkili bir diğer yönetim paneline geçmenizi sağlar.

Örneğin ürün kategorilerinizin içindeyseniz, ilişkili menüleriniz şunlardır:
  • Üst seviye geçiş: "ürün kategorileri" nin bir üst seviyesinde yer alan "Mağaza/Reyon Yönetimi" ne geçiş linki
  • Alt seviye geçiş: Seçili kategoriniz içine ürün eklemek veya mevcut ürününüzü güncelleme işlemini yapabileceğiniz "Bu kategorideki ürünler" linki
  • Paralel geçiş: Ürünlerinizi gruplandıran ürün kategorilerinin her biri bir sektöre (faaliyet alanına) bağlıdır, "Sektörlerim" linki ürün kategorileri ile ilişkili paralel bir geçişi sağlar.

2. Veri Sütunu (sağ sütun)

e-jett Dataform objesinin sağ bölümü bağlı olduğu veritabanı tablosuna yeni bir veri yükleme ve eğer sol listede bir liste elemanı seçili ise, bu elemanı güncelleme işlemlerinin yapıldığı alandır.

Veri sütünu kurallarını direkt bağlı olduğu veritabanı tablosundan aldığı için kayıt edilen verilerin, o hücre için uygun olmama olasılığı yoktur. Yani bir ürün fiyatını gireceğiniz hücre içine sadece "10", "10,95" (e-jett yazılımını İngilizce kullananlar için "10.95") değerlerini kaydedebilir, onun dışında diğer karakterleri (harf ve işaretler) bu hücreye yazsanız dahi kaydedemezsiniz. Bu özellik sayesinde e-jett Dataform dikkatsizlikten kaynaklanabilecek web sitesi görünüm/işlev hatalarını da otomatik olarak ortadan kaldırır.



e-jett Dataformun desteklediği veritabanları
e-jett Dataform MSSQL Server ve MYSQL veritabanlarına yönetim paneli olarak eklenebilmektedir.

e-jett Dataformun AR-GE çalışmaları özeti
e-jett Dataform, RETURN Group® tarafından 1998 yılında geliştirilmeye başlanmıştır. 2002 yılına kadar kullanılan ilk Dataform teknik kullanıcılar için tasarlanmıştı. Editör desteği olmayan bu versiyon, özellikle SCSPF (Türkiye Sualtı Sporları Cankurtarma Sukayağı ve Paletli Yüzme Federasyonu) ve Beykoz Belediyesi gibi kamu kurumlarının bilgi işlem bölümleri tarafından kullanılmaktaydı. RETURN Group® 2003 yılında teknik bilgi gereksinimi duymadan herkesin kullanabileceği en kapsamlı web ve içerik yöneticisi e-jett ürününü piyasaya çıkartmaya karar verdiğinde e-jett Dataform a eklenen editör ve dinamik veritabanı bağlantıları sayesinde artık Türkiye'nin (muhtemelen dünyanın da) en hızlı ve en rahat kullanıma sahip içerik yöneticisi keşfedilmiş olmuştu.

Bu ve benzeri teknolojik keşifler RETURN Group® için Tübitak Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin kapılarını açmakla kalmamış; e-jett projesini TTGV (Türkiye Teknoloji İzleme ve Değerlendirme Başkanlığı) tarafından desteklenen projeler kapsamına aldırmış ve nihayetinde de TİDEB (Türkiye Teknoloji İzleme ve Değerlendirme Başkanlığı) tarafından da teşvik kapsamına aldırmıştı.

RETURN Group® 2003-2008 yılları arasında AR-GE çalışmalarını yürüttüğü Tübitak Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde e-jett Dataform u geliştirmeye devam etmiş, e-jett Dataform böylece temel hatlarıyla şu anki görünümünü kazanmış ve mimari yapısı ortaya çıkmıştır.

2008-2010 yılları arasında geliştirilen e-jett V7 yazılımında, diğer form objeleriyle hazırlanan bir çok yönetim paneli, e-jett Dataformun içine taşınmış ve böylece e-jett V7'ın standartlaştırılması amaçlanmıştır. Aynı dönemde e-jett Dataform'un son AG-GE çalışmaları kategorisinde bazı temel veri güncelleme özellikleri geliştirilmiş, hatalı veri kaydına imkan bırakmayan kontroller eklenerek e-jett Dataform e-jett V7 yazılımında görünen son haline ulaşmıştır.
e-jett Menü YapısıAlt yönetim panelleriyle 5.000'den fazla farklı yönetim panelini barındıran e-jett web yöneticisi bu yönetim panellerine erişiminizi ve yönetim panelleri arasında geçişinizi en hızlı şekilde sağlamak için dörtlü bir menü sistemi kullanmaktadır.

e-jett V7 çapraz menüleri web sitenizi yönetirken veriminizi arttırmak için yenilenirken, web sitenizi daha hızlı hazırlayabilmeniz ve yapabileceğiniz işlemlerinizin tümüne en kısa yoldan erişebilmeniz için tasarlandı. e-jett, web sitesi, portal ve e-ticaret gibi farklı ürün paketlerinin yanısıra e-video, e-reklam, e-emlak, e-otogaleri, e-matba, ... şeklinde bir çok e-jett uyumlu özel yazılımı da kapsar.
Web Sayfalarım Menüsüe-jett kullanımınızın en büyük bölümünü oluşturacak kısım "Web Sitem-Web Sayfalarım" menüsüdür. Çünkü bu alan yeni sayfa ekleme/çıkarma işlemlerinin yanısıra tüm hazır sayfa tiplerini de güncellemenin geçiş noktasıdır. e-jett farklı hazır sayfa tipleri farklı amaçlara yönelik olarak dizayn edilmiştir. Örneğin "Bize Ulaşın" sayfa tipi adından da anlaşılabileceği gibi ziyaretçilerinizin web siteniz üzerinden size mesaj bırakabilmesini sağlarken, "Haberler/V7 RSS Haberler" sayfa tipleri ise özellikle arama motorlarında üst sıralarda bulunmanıza yönelik olarak geliştirilmiştir.
Ürün/Hizmetlerim MenüsüEğer sitenizde ürün/hizmet tanıtımını veya satışını (e-ticaret paketi) gerçekleştirecekseniz, "Web Sitem - Web Aayfalarım" anamenüsünden sonra en sık kullanacağınız bölüm "Havuzlarım - Ürünlerim & Hizmetlerim" bölümüdür. e-jett Ürün/Hizmet modülü ufak ayarlarla sektörünüz için en ideal görünümde ürün ve hizmetlerinizi sergilemenizi sağlar ve tüm ürün ve hizmetlerinizde web sitenizin arama motorlarında zirvelerde bulunmasını sağlar.
Dataforme-jett Dataform, RETURN Group® tarafından internette dinamik olarak çalışan veritabanlarına yüklü verileri mümkün olan en hızlı biçimde güncellemek için geliştirilmiş çoklu veri yöneticisidir.

e-jett Dataform veri listesini ve güncelleme/ekleme ekranlarını bir arada barındırır. Bu sayede e-jett Dataform kullanıcıları veriler arasında geçiş yaparken "listeye dön", "veriyi seç", "güncelle" işlemlerini tek adımda gerçekleştirek zamanı en verimli kullanabilirler. e-jett Dataformun site yöneticilerine sağladığı en büyük avantaj ise, yeni veri ekleme, mevcut veriyi silme, mevcut veriyi güncelleme işlemlerinin tümünün aynı sayfadan yapılmasıdır.
HTML Editörüe-jett HTML Editörü, web sitenizi geliştirirken yazı-resim dizgilerinizi ve stillerinizi web sayfanıza adapte edebilmeniz için geliştirilmiştir. e-jett HTML editörünün kullanım performanısınızı arttırmak için çok sayıda özelliği mevcuttur. e-jett HTML Editörü, içinde bulunduğunuz yönetim panelindeki yetkiler (dosya erişimi açık/kapalı, stil özellikleri aktif/pasif) gözönüne alınarak otomatik olarak oluşturulur.
Görev Yöneticisi"Sanal Müdür - Görev Yöneticisi" menüsü ile ulaşacağınız görev yöneticiniz RETURN Group® hizmetlerinden en yüksek verimi alabilmeniz için tasarlanmış özel bir arabirimdir. Özellikle arama motorlarında istediğiniz kelimelerde 1. sayfada bulunmak sizin için önemli bir konu ise "Görev Yöneticiniz" sizin adınıza iş planınızı, sizin ayırabileceğinizi belirttiğiniz sürelere uygun bir şekilde otomatik olarak gerçekleştirir.