• %100 Mobile Uyumluluk!

    %100 Mobile Uyumluluk!

    e-jett 8 ile web siteniz tüm cihazlara uyumlu... Hemen e-jett v8'e terfi edin! 1 ay denemesi bedava!

  • Arama motorlarında başarı bir şans mıdır?

    Arama motorlarında başarı bir şans mıdır?

    google'da reklam vermeden 1.,2.,3. sırada bulunan müşterilerimizin rakiplerinden özür dileriz! :)

  • e-jett-8 Kişisel web sitesi 79 USD\x27den başlayan fiyatlarla!

    e-jett-8 Kişisel web sitesi 79 USD'den başlayan fiyatlarla!

    Üstelik sınırsız web alanı ve 1 GB'lık size özel e-posta adresiniz ile...

  • e-jett DYNA ile hedefinizi 12\x27den vurmaya hazır olun!

    e-jett DYNA ile hedefinizi 12'den vurmaya hazır olun!

    e-jett dyna 8 ile farkedileceksiniz...

share on facebook  tweet  share on google  print  

HTML Editörü

e-jett HTML editörü, estetik ve görsel açıdan zenginleştirilmiş web sayfaları hazırlamanızı sağlar.
e-jett HTML Editörü, web sitenizi geliştirirken yazı-resim dizgilerinizi ve stillerinizi web sayfanıza adapte edebilmeniz için geliştirilmiştir. e-jett HTML editörünün kullanım performanısınızı arttırmak için çok sayıda özelliği mevcuttur. e-jett HTML Editörü, içinde bulunduğunuz yönetim panelindeki yetkiler (dosya erişimi açık/kapalı, stil özellikleri aktif/pasif) gözönüne alınarak otomatik olarak oluşturulur.
HTML Editörü
e-jett HTML Editörü, web sitenizi geliştirirken yazı-resim dizgilerinizi ve stillerinizi web sayfanıza adapte edebilmeniz için geliştirilmiştir. e-jett HTML editörünün kullanım performanısınızı arttırmak için çok sayıda özelliği mevcuttur. e-jett HTML Editörü, içinde bulunduğunuz yönetim panelindeki yetkiler (dosya erişimi açık/kapalı, stil özellikleri aktif/pasif) gözönüne alınarak otomatik olarak oluşturulur.


e-jett yönetim panelinizde yukarıdaki örnek resim olarak yer alan 3 satırlı HTML editörü ve bazı modüllerde de tek satırlı HTML editörü karşınıza çıkacaktır.

A. Tek satırlı HTML Editörü: Tek satırlı HTML Editörü, bulunduğunuz yönetim panelinde dosya erişiminin engellendiğini ifade etmektedir. Tek satırlı yönetim paneli genel olarak 2 yerde karşınıza çıkar.
  1. Web sitenizle direkt bağı olmayan yönetim panelleri (örnek. e-jett Destek Merkezine mesaj bırakırken)
  2. Web sitenizde görüntülenmesine karşın, klasik e-jett adresleme sistemi kullanmayan "V7 başlıklı" sayfa tipleri (örnek V7 RSS Haber)
B. 3 satırlı HTML Editörü: 3 satırlı HTML Editörü, web sayfalarınızın çok büyük bir bölümünün yönetim panellerinde mevcut olan editörünüzdür.

Bu 3 satırın her birinin farklı bir işlevi söz konusudur.
1. Satır: HTML ve erişim standartları
  • HTML Göster: Editörünüzün ilk satırı, HTML kodlama bilgisine sahip teknik kullanıcılar için HTML kodlarına erişilebileceği "HTML Göster" ikonu ile başlar. HTML kaynak koduna ulaşarak, sayfanızın dizgisini HTML kodlarından değiştirebilirsiniz. Bu sayfa içerisinde HTML ve BODY komutlarını kullanmayınız.
  • Önizleme: Önizleme, hazırladığınız web sayfasını, web sitenizde yayına almadan önce sitenizde nasıl görüneceğine dair son gözlemlerinizi yapabilmenizi sağlar.
  • Kopyala-Yapıştır ikonları: Bilgisayarınızdan metinsel içerikleri web sitenize kopyalayabilmenizi sağlar.
  • Gelişmiş Link Ekle/Güncelle: Link eklemek ve güncellemek için açılan pencere 2 sekmeden oluşur. İlk sekmeden adresini (URL) bildiğiniz bir web sayfasına link verebilirsiniz. Gelişmiş isimli 2. sekmeyi tıkladığınızda ise e-jett site ve dosya yöneticisine ulaşırsınız; İsterseniz başlıktan seçerek kendi sitenizdeki bir web sayfasına, veya klasörünüzü ve içindeki dosyanızı seçerek, "Belgelerim" deponuza kaydettiğiniz herhangi bir dosyanıza (örn. PDF) direk link verebilirsiniz.
  • Silgi: 1. satırın en sağında yer alan "Silgi", özellikle bilgisayarına yüklü olan bir yazı programından (örnek MS Word) kopyaladığınız verilerin beraberinde barındırdığı HTML tarafından desteklenmeyen stilleri temizleyebileceğiniz araçtır. Herhangi bir sayfanızda yazı alanına farenizin sağ tuşuna tıklayın ve "tümünü seç" özelliğini seçin (alternatif olarak klavyenizin CRTL tuşuna basılı tutarak A harfine basın), ardından "silgi" ikonuna tıkladığınızda tüm renkler ve farklı yazıtiplerinin sayfadan kaldırıldığını göreceksiniz. Web sayfalarınızın daha hızlı açılması için bizim önerimiz bir sayfanızı hazırlarken, bu silgi ikonu ile tüm stil özelliklerini sayfanızdan kaldırmanız ve istediğiniz tüm stil özelliklerini bu editörün içindeyken hazırlamanızdır.

    2. Satır: Stil Özellikleri
    Stil özellikleri bilgisayarınıza yüklü yazı editörünüzle benzer özelliklere sahiptir, yazı tipi-boyutu, yazı rengi, kalın/eğik yazı seçimleri ve hizalama özelliklerine sahiptir.

    3. Satır: Eklenmesine izin verilen objeler/simgeler/komutlar
  • Tablo Ekleme: Özellikle yazı ve resimlerinizin aynı hizada olmasını istediğinizde veya hizalanmış sayısal veriler (örnek fiyat listesi) yayınlamak istediğiniz sayfalarınızda ekleyeceğiniz "tablolar" işlemleri daha hızlı gerçekleştirmenizi saylayacak ve ziyaretçilerinize daha anlaşılır ve takip edilebilir bir web sayfası sunmuş olacaksınız.
  • Simge Ekle: ©, ®, vb. simgeleri ASCII kodları ile sayfanıza ekleyebileceğiniz gibi, simge ekle ikonunu tıklayarak, karşınıza çıkan görsel panelden seçiminizi gerçekleştirerek de web sayfanıza ekleyebilirsiniz.
  • Resim Ekle: İçinde bulunduğunuz yönetim paneli dosya erişiminizi destekliyor ise "resim ekle" ikonu ile "Havuzlarım-Belgelerim-Resimlerim" klasörünüzün içindeki resim dosyalarınızı seçerek veya açılan pencereden "Yeni Ekle" butonuna basarak, bilgisayarınızdan yeni bir resim yüklemek suretiyle de web sayfalarınıza resim ekleyebilirsiniz.
  • Flash Ekle: İçinde bulunduğunuz yönetim paneli dosya erişiminizi destekliyor ise "Flash ekle" ikonu ile "Havuzlarım-Belgelerim-Flash Dosyalarım (SWF)" klasörünüzün içindeki flash dosyalarınızı seçerek veya açılan pencereden "Yeni Ekle" butonuna basarak, bilgisayarınızdan yeni bir swf uzantılı dosya yüklemek suretiyle de web sayfalarınıza .swf dosyalarınızı ekleyebilirsiniz.



    e-jett V7 HTML Editörü - Bazı İpuçları

  • Yazı ve Resmi hizalama: Yazılarınızın bu satırda olduğu gibi, resimlerin yanında altalta satırlar halinde yer almasını istiyorsanız bunu 2 yöntemle yapabilirsiniz:
    1. Yöntem: Tablo eklemek, 2 sütunlu bir tablo ekleyerek sütunlardan birine resminizi, diğerine metninizi ekleyiniz.
    2. Yöntem: Resminizi editöre ekledikten sonra üzerine 1 defa tıklayın, köşeleri seçili hale geldikten sonra Hizalama ikonlarından "Sola Yasla" ikonunu tıklayınız.
  • Tümünü Seç: İmleç (Cursor) editörün üzerindeyken CTRL-A tuşları ile tüm editör içeriğini seçili hale getirebilirsiniz.
  • Kopyala: Editörünüzde bir alan seçili halde iken farenizin sağ tuşu ile kopyalayabileceğiniz gibi CTRL-C tuşları ile de kopyalama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Yapıştır: İmleçinizi kopyalanmış verinizi yapıştırmak istediğiniz alana getirdikten sonra üst menüden veya sağ mouse ile veya CTRL-V tuşları ile yapıştırma işleminizi yapabilirsiniz.
  • 1 Paragraf Alt Satıra Geçme: Bir paragrafınız tamamlandıktan sonra ENTER tuşuna basarak yeni bir paragrafa geçiş yapabilirsiniz.
  • 1 Satır Alt Satıra Geçme: Yazdığınız metinden sonra direk 1 satır boşluk vermek (alt satıra yazmaya devam etmek) isterseniz SHIFT tuşuna basılı iken ENTER tuşuna basınız (SHIFT-ENTER).
  • Sayfa Açılış Hızını Arttırmak için: Özellikle MS Word programından kopyaladığınız metinleriniz sayfanızın yavaş açılmasına neden olacak bir çok stil özelliklerini beraberlerinde taşırlar. Bu stil özelliklerini tüm metninizi seçip 1. satırın en sağındaki "Silgi" ile sildikten sonra, bu editörü kullanarak yazı boyutu ve rengi gibi stillerinizi vermeniz ortamala olarak web sayfalarınızın %20-%30 daha hızlı sürede açılmasını sağlar.



    e-jett V7 HTML Editörü Kaynak Bilgisi
    e-jett V7, Maxicode firması tarafından javascript tabanlı olarak hazırlanan açık kaynak kodlu TinyMCE isimli HTML editörünün e-jett V7 için özelleştirilmiş ve uyarlanmış halini kullanmaktadır.
    e-jett Menü YapısıAlt yönetim panelleriyle 5.000'den fazla farklı yönetim panelini barındıran e-jett web yöneticisi bu yönetim panellerine erişiminizi ve yönetim panelleri arasında geçişinizi en hızlı şekilde sağlamak için dörtlü bir menü sistemi kullanmaktadır.

    e-jett V7 çapraz menüleri web sitenizi yönetirken veriminizi arttırmak için yenilenirken, web sitenizi daha hızlı hazırlayabilmeniz ve yapabileceğiniz işlemlerinizin tümüne en kısa yoldan erişebilmeniz için tasarlandı. e-jett, web sitesi, portal ve e-ticaret gibi farklı ürün paketlerinin yanısıra e-video, e-reklam, e-emlak, e-otogaleri, e-matba, ... şeklinde bir çok e-jett uyumlu özel yazılımı da kapsar.
    Web Sayfalarım Menüsüe-jett kullanımınızın en büyük bölümünü oluşturacak kısım "Web Sitem-Web Sayfalarım" menüsüdür. Çünkü bu alan yeni sayfa ekleme/çıkarma işlemlerinin yanısıra tüm hazır sayfa tiplerini de güncellemenin geçiş noktasıdır. e-jett farklı hazır sayfa tipleri farklı amaçlara yönelik olarak dizayn edilmiştir. Örneğin "Bize Ulaşın" sayfa tipi adından da anlaşılabileceği gibi ziyaretçilerinizin web siteniz üzerinden size mesaj bırakabilmesini sağlarken, "Haberler/V7 RSS Haberler" sayfa tipleri ise özellikle arama motorlarında üst sıralarda bulunmanıza yönelik olarak geliştirilmiştir.
    Ürün/Hizmetlerim MenüsüEğer sitenizde ürün/hizmet tanıtımını veya satışını (e-ticaret paketi) gerçekleştirecekseniz, "Web Sitem - Web Aayfalarım" anamenüsünden sonra en sık kullanacağınız bölüm "Havuzlarım - Ürünlerim & Hizmetlerim" bölümüdür. e-jett Ürün/Hizmet modülü ufak ayarlarla sektörünüz için en ideal görünümde ürün ve hizmetlerinizi sergilemenizi sağlar ve tüm ürün ve hizmetlerinizde web sitenizin arama motorlarında zirvelerde bulunmasını sağlar.
    Dataforme-jett Dataform, RETURN Group® tarafından internette dinamik olarak çalışan veritabanlarına yüklü verileri mümkün olan en hızlı biçimde güncellemek için geliştirilmiş çoklu veri yöneticisidir.

    e-jett Dataform veri listesini ve güncelleme/ekleme ekranlarını bir arada barındırır. Bu sayede e-jett Dataform kullanıcıları veriler arasında geçiş yaparken "listeye dön", "veriyi seç", "güncelle" işlemlerini tek adımda gerçekleştirek zamanı en verimli kullanabilirler. e-jett Dataformun site yöneticilerine sağladığı en büyük avantaj ise, yeni veri ekleme, mevcut veriyi silme, mevcut veriyi güncelleme işlemlerinin tümünün aynı sayfadan yapılmasıdır.
    HTML Editörüe-jett HTML Editörü, web sitenizi geliştirirken yazı-resim dizgilerinizi ve stillerinizi web sayfanıza adapte edebilmeniz için geliştirilmiştir. e-jett HTML editörünün kullanım performanısınızı arttırmak için çok sayıda özelliği mevcuttur. e-jett HTML Editörü, içinde bulunduğunuz yönetim panelindeki yetkiler (dosya erişimi açık/kapalı, stil özellikleri aktif/pasif) gözönüne alınarak otomatik olarak oluşturulur.
    Görev Yöneticisi"Sanal Müdür - Görev Yöneticisi" menüsü ile ulaşacağınız görev yöneticiniz RETURN Group® hizmetlerinden en yüksek verimi alabilmeniz için tasarlanmış özel bir arabirimdir. Özellikle arama motorlarında istediğiniz kelimelerde 1. sayfada bulunmak sizin için önemli bir konu ise "Görev Yöneticiniz" sizin adınıza iş planınızı, sizin ayırabileceğinizi belirttiğiniz sürelere uygun bir şekilde otomatik olarak gerçekleştirir.